Короткий опис(реферат):
Доведено доцільність організаційного розвитку агропродовольчого комплексу економіки на засадах
кооперації та інтеграції. Це дозволяє удосконалити організаційно-економічні зв’язки між підприємствами сільського господарства та харчової промисловості. Обґрунтовано два підходи: перший, що ґрунтується на розвиненій сировинній базі; другий, що обмежений недостатньою кількістю сільськогосподарської сировини. Сформована модель кооперації сільськогосподарських підприємств і підприємств харчової промисловості.
Суть розробки, основні результати:
Expediency of organizational development of the agro-industrial complex of the economy on the principles of cooperation and integration has been proved. This allows to improve organizational and economic relations between enterprises of the agriculture and food industry. Two approaches have been grounded: the first
is based on the developed raw material basis; the second is limited with a lack of agricultural raw materials. The model of cooperation of agricultural enterprises and enterprises of the food industry has been formed.