Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.dduvs.edu.ua/handle/123456789/1846
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБідняк, Г.С.-
dc.contributor.authorВергун, Т.І.-
dc.contributor.authorBidnyak, G. S.-
dc.contributor.authorVergun, T.I.-
dc.date.accessioned2018-09-13T13:07:37Z-
dc.date.available2018-09-13T13:07:37Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationБідняк Г.С., Вергун Т.І. Дослідження канабіноїдів у виробах з шоколаду / Г.С. Бідняк , Т.І. Вергун // Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2018. – Спеціальний випуск № 1 (91) «Протидія наркозлочинності в Україні та у світі: проблеми та шляхи їх вирішення». – С. 35-40uk_UA
dc.identifier.otherУДК 343.98-
dc.identifier.urihttp://er.dduvs.edu.ua/handle/123456789/1846-
dc.description.abstractРозглянуто питання дослідження окремих об’єктів, що містять канабіноїди, а саме шоколадних виробів. Окреслено основні методи дослідження, що використовуються при проведенні експертизи наркотичних засобів психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.uk_UA
dc.description.abstractIn Ukraine, among the objects provided for research in the direction of the examination of narcotics, psychotropic substances, their analogues and precursors, drugs from cannabis plants constitute a significant amount. The objects of research are most often cannabis and products of its processing (cannabis resin, cannabis extract). The principal criterion for assigning the research objects to the above-mentioned narcotic drugs is the presence in their composition the psychoactive substance - tetrahydrocannabinol. An important contribution to the study of this problem was made by eminent scientists. At the same time, an issue regarding the features of the study of individual objects requires a more detailed coverage. This is due to changes in legislation and current practice requirements, as there are no data on conducting research, in particular in chocolate. The purpose of this work is to determine the optimal sample preparation and conditions for conducting a study of cannabinoids in chocolate products by gas chromatography.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherДДУВСuk_UA
dc.subjectсудова експертиза наркотичних pасобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорівuk_UA
dc.subjectшоколадні виробиuk_UA
dc.subjectдослідження канабіноїдівuk_UA
dc.subjectгашишuk_UA
dc.subjectконопляuk_UA
dc.subjectекстракт канабicуuk_UA
dc.subjectканабісuk_UA
dc.subjectchocolate productsuk_UA
dc.subjectforensic examination of drugs, psychotropic substances, their analogues and precursorsuk_UA
dc.subjectcannabisuk_UA
dc.subjectcannabis extractuk_UA
dc.subjecthempuk_UA
dc.subjecthashishuk_UA
dc.subjectstudy of cannabinoidsuk_UA
dc.titleДослідження канабіноїдів у виробах з шоколадуuk_UA
dc.title.alternativeResearch of canabinoids in chocolate productsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Бідняк Ганна Сергіївна
Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2018. – Спеціальний випуск № 1 (91)
НАУКОВІ СТАТТІ
Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf735,55 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.