Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.dduvs.edu.ua/handle/123456789/1846
Title: Дослідження канабіноїдів у виробах з шоколаду
Other Titles: Research of canabinoids in chocolate products
Authors: Бідняк, Г.С.
Вергун, Т.І.
Bidnyak, G. S.
Vergun, T.I.
Citation: Бідняк Г.С., Вергун Т.І. Дослідження канабіноїдів у виробах з шоколаду / Г.С. Бідняк , Т.І. Вергун // Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2018. – Спеціальний випуск № 1 (91) «Протидія наркозлочинності в Україні та у світі: проблеми та шляхи їх вирішення». – С. 35-40
Issue Date: 2018
Publisher: ДДУВС
Keywords: судова експертиза наркотичних pасобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів
шоколадні вироби
дослідження канабіноїдів
гашиш
конопля
екстракт канабicу
канабіс
chocolate products
forensic examination of drugs, psychotropic substances, their analogues and precursors
cannabis
cannabis extract
hemp
hashish
study of cannabinoids
Abstract: Розглянуто питання дослідження окремих об’єктів, що містять канабіноїди, а саме шоколадних виробів. Окреслено основні методи дослідження, що використовуються при проведенні експертизи наркотичних засобів психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.
In Ukraine, among the objects provided for research in the direction of the examination of narcotics, psychotropic substances, their analogues and precursors, drugs from cannabis plants constitute a significant amount. The objects of research are most often cannabis and products of its processing (cannabis resin, cannabis extract). The principal criterion for assigning the research objects to the above-mentioned narcotic drugs is the presence in their composition the psychoactive substance - tetrahydrocannabinol. An important contribution to the study of this problem was made by eminent scientists. At the same time, an issue regarding the features of the study of individual objects requires a more detailed coverage. This is due to changes in legislation and current practice requirements, as there are no data on conducting research, in particular in chocolate. The purpose of this work is to determine the optimal sample preparation and conditions for conducting a study of cannabinoids in chocolate products by gas chromatography.
URI: http://er.dduvs.edu.ua/handle/123456789/1846
Appears in Collections:Бідняк Ганна Сергіївна
Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2018. – Спеціальний випуск № 1 (91)
НАУКОВІ СТАТТІ
Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf735,55 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.